Skip to content

Miért kell nekem honlap?

weblap készítés_2

Sajnos a magyar kvv-k közel fele nem rendelkezik semmilyen (se gagyi, se jó) honlappal, pedig ma már mindannyian a Google-t hívjuk segítségül, ha valamire szükségük van. Vagyis, egy jó honlappal láthatóvá teszed a vállalkozásodat az emberek számára.

Ehhez hagy fűzzek hozzá egy személyes történetet. 2018-ban, mikor új lakásba költöztünk a párommal, csillárt kellett vennünk. Én mindenképpen ragaszkodtam ahhoz, hogy egy magyar tulajdonú, kisebb, belvárosi boltba menjünk, ne a kék-sárga 4 betűs nagyáruházba. Akkor még  a VII. kerületben dolgoztam és a Király utcában, majdnem a troli megállóban található egy lámpaszalon. Mikor az üzletbe betérve, online katalógus felől érdeklődtem, kiderült, hogy nemhogy nincs ilyen, de még weboldallal sem rendelkezik a cég! (Ide be kell jönni – érvelt a boltos asszony). No comment…

weblap készítés

weblap készítés

Nagyon sajnálatosnak tartom ezt, tekintve, hogy az eladó hölgy értett a lámpákhoz, tanácsot adott, hogy milyen fényes világítótest szükségeltetik a mi nappalinkba, tudta, mi van készleten, kedves volt és igen széles választékkal büszkélkedhet az üzlet. Csak ajánlati tudom az Aladdin Lámpaszalont, és éppen ezért sajnálom, hogy nem tudják (hiszik), hogy a forgalmukat jelentősen megdobná egy megfelelően keresőoptimalizált honlap.

A bizalom és a weblap

Mivel az emberek nagyrészt az interneten keresgélnek, csökkenti a bizalmat, ha a cégednek nincs honlapja. Ez tetszik, vagy nem, de így van! (És még szót sem szóltam arról, hogy már egy tisztességes vállalkozásnak ez a minimum, plusz 1 facebook fiók!).

És miért is ne akarnád növelni az emberek bizalmát, miért is ne lennél az első, akit megkeresnek?

Ha van honlapod, ami bizalmat kelt, sok szép képet tettél fel a termékeidről, esetleg egy kecsegtető szöveget írtál a szolgáltatásodról, máris növeled a bevételeid. (Szövegírás területén szívesen segítek keress meg itt).

Ne foszd meg magadat ettől!

Ma a teljes forgalmad akár 80-90%-a is érkezhet a keresőből. Értsd: akik a Google-be begépelik a terméked/szolgáltatásod nevét és rád találnak.  Ők vajmi kevés eséllyel sétálnának be az üzletedbe az utcáról. Pedig szívesen megtennék, de egyszerűen nem tudnak rólad. És itt következik még egy rakás fantasztikus dolog: ha egyszer felteszed magadat a Google térképére (Google Cégem funkció), akkor az emberek a Google Maps-t böngészve is látni fognak téged!

Tegyük fel, hogy kulcsmásolód van, komoly szakértelemmel rendelkezel, ráadásul kedvezőbb áron dolgozol, mint a plázákban működő multi hálózat. Leendő vevőd pedig éppen az üzletedtől 1 utcányira sétálgat. Hogyan fog megtalálni? Hát ha nem vagy rajta a térképen, akkor sehogy! Viszont ha regisztráltad magadat a Google Cégembe (ami mellesleg ingyenes!), mint az alábbi kulcsmásolók, akkor te is ott leszel a találati listán, ráadásul a Google figyelembe veszi a keresők fizikai tartózkodási helyét. Vagyis, ha a potenciális vevő éppen a te közeledben fog rákeresni arra a szóra, hogy „kulcsmásolás”, mindenki mást megelőzöl és tutira hozzád van fog menni!

Google My business

Google találati lista a „kulcsmásolás” kulcsszóra a
Google Cégem alapján

Természetesen ahhoz, hogy sikered legyen a Google Cégem-ben, szükséged van egy megfelelően keresőoptimalizált honlapra.

Oké, most már eldöntötted, hogy szeretnél készíteni/készíttetni egy honlapot, de fogalmad sincs, hogyan kezd el. Jó hírem van, ugyanis következő blogbejegyzésem éppen erről fog szólni!

Címe: Weblap készítés fél kézzel – így kezd el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük