Skip to content

A célpiacod nyelvén írok azért, hogy meg is értsék, miért érdemes tőled vásárolni

Ha a honlapod, a hirdetéseid, a közösségi média posztjaid szövege hatékony, azaz a célcsoportodhoz szól és az ő problémáikra ad választ, akkor a vállalkozásod nyereséges lesz.  Azonban ha a vevő-jelölteket nem tudod megszólítani, nem az ő nyelvükön kommunikálsz, akkor nem vásárolnak majd tőled, ezért a vállalkozásod veszteséges lesz (vagy legalábbis jóval szerényebbek lesznek a sikereid).

Hiába kínálod te a világ legjobb termékét, ha nem tudod erről meggyőzni az embereket. Ők akár sokadik „legjobb” termékkel is beérik, hiszen nem tudják, hogy létezik jobb is.

Éppen ezért nem mindegy, ki látja el a szövegírási feladatokat a cégedben. 

A hatékony kommunikáció alapja a szöveg.  Mindegy, hogy a honlapod szövegéről beszélünk, egy közösségi média posztról, blogbejegyzésről, esetleg hírlevélről, vagy akár egy YouTube videó szövegéről, egy a lényeg: ragassza oda az olvasód figyelmét!

Hogyan válhatsz te is a szavak Jedi lovagjává? Erről olvashatsz vendégcikkemben szövegíró kollégám honlapján. A cikk nem pusztán elmélet, aranyat érő szavakat előcsalogató és agytornásztató gyakorlatokat is találsz benne. Kattints és válj te is jobb szövegíróvá!

szövegírás
Tudtad, hogy tartalmaid sikeressége 90%-ban a szövegen múlik és csak 10% a kinézeten? Hiszen a leendő vevők és a Google is a szöveg alapján dönti el, hogy érdekled-e őket, avagy sem.

Ha pedig céges blogról beszélünk, akkor már a keresőoptimalizálási szempontokat is alkalmazod kell ahhoz, hogy a Google keresőjéből is érkezzen organikus forgalom. Ehhez pedig magas színvonalú tartalomra van szükség, ami egyszerre tetszik a leendő vásárlóidnak és a Google-nek is (bár e kettő már szinte ugyanaz; részletesebben erről majd blogomban olvashatsz).

A céges blog talán a legjobb eszköz arra, hogy bizalmat építs és az egész piac előtt tiszta legyen: te profi vagy! Ha a témád iránt érdeklődők újra és újra a te blogodba ütköznek, egy idő után hitelesnek fognak tartani. A következő lépés, hogy ha már vásárolni is szeretnének (árulj akár szolgáltatást, akár egy terméket), azt fogják megkeresni, arra a linkre fognak kattintani, amit ismernek és amiben bíznak.

Keresőoptimalizált szövegírás: tervezés, stratégia, kulcsszókutatás, seo technikák
A sikeres keresőoptimalizált szövegírás titka: tervezés, stratégia, kulcsszókutatás, technikai trükkök és persze a vevőid érdeklődését felcsigázó tartalom

Tervezz középtávra és hosszú távra is

Azonban mindez mit sem ér egy átfogó terv és (hosszú távú) stratégia nélkül! Ahhoz, hogy eredményeket érj el, kristálytisztán kell látnod a céljaidat, máskülönben vaktában lövöldözöl. Az éves marketing stratégiád fogja megadni az alapot a tartalomstratégiád létrehozásához. És itt jön a képbe a szövegíró, hiszen a tartalomkészítés izzadságos és sok időt felőrlő folyamat. Kell hozzá a rutin és persze néhány olyan szövegírási trükk, ami felcsigázza az olvasóidat. Ergo, ha nem vagy elég rutinos és nem rendelkezel végtelen idővel, legalább olyan szükséged van gyakorlott szövegíróra, mint tevének vízre egy több hetes, kimerítő, sivatagi karaván út után.

De honnan tudod, hogy megbízható vagyok, jó szöveget írok? Kérésedre küldök referencia cikket vagy írok próbacikket, amiért a rendes ár 50%-át kérem el.

Írj nekem a hofmeiszter.dorottya@gmail.com e-mail címen vagy beszéljünk videós konzultáció keretében:

Keress meg és tegyél szert egy motivált szövegíróra, aki feltupírozza vagy elindítja a céges blogodat!